CAUTĂ

CELE MAI VIZUALIZATE ARTICOLE DIN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ

Softescu: Celebrând 10 ani de dezvoltare
laura
20.02.2018

În 2018, Softescu sărbătorește cea de-a zecea aniversare. Oficial, avem 10 ani!

După ani de muncă grea și creștere constantă, aceasta este o mare oportunitate de a ne aminti toți anii ce au trecut. Este o bună ocazie să ne uităm în urmă pentru o secundă și să analizăm erorile, dar și succesele avute în ultimii 10 ani, pentru a ne asigura că vom continua creșterea și dezvoltarea.

10 ani de Softescu în cifre

Cum arată 10 ani în statistici? Ca un șir de numere ce încearcă să traducă multă muncă și dedicare. Mii de ore de dezvoltare, zeci de proiecte și numeroase evenimente Drupal la care fie am participat, fie doar le-am susținut. Pentru a rezuma, la ultima numărătoare avem circa 132.000 de ore facturabile, mai mult de 26.000 de task-uri îndeplinite și 311 de proiecte.

Nu e rău, nu-i așa?

Echipa noastră a crescut de la 4 persoane în primul an, la 35 de colegi, număr ce va continua să crească în anii ce vor veni. Cu această ocazie, Softescu ar dosi să mulțumească tuturor celor din echipa noastră, colaboratorilor din trecut și prezent care ne-au ajutat să obținem aceste rezultate și să creștem.

Cu fiecare proiect apar noi provocări, încurajându-ne astfel să creștem și să ne dezvoltăm cunoștințele și abilitățile. Clienții noștri aparțin tuturor domeniilor de activitate. Majoritatea sunt companii de Top Fortune 500 din SUA, Europa și Japonia. Clienții și proiectele fantastice ne-au adus la nivelul la care suntem azi și am dori să le mulțumim pentru încrederea lor.

Softescu - agenție digitală cu ceva în plus

De la bun început, Softescu a îmbrățișat pe deplin tehnologia OpenSource și valorile acesteia. Drupal a fost ales ca principala tehnologie de lucru de la bun început. Am inceput cu Drupal 6. Acum, majoritatea proiectelor noastre se derulează pe Drupal 8. Odată cu trecerea timpului, am diversificat paleta de servicii cu aplicații mobile, dezvoltare e-commerce cu Magento și, preferatele noastre, Angular & NodeJS. Aceste servicii ne permit să oferim soluții complete pentru toate tipurile de aplicații business-oriented.

Pentru mai multe informații despre tipul de servicii oferite de Softescu, consultați pagina noastră de servicii.

Contributia adusa comunitatii, mereu o plăcare

De-a lungul anilor, Softescu a înțeles importanța comunității și a contribuțiilor în lumea OpenSource. În comunitatea Drupal, am contribuit la o serie de module, ajutând la extinderea ecosistemului Drupal. De asemenea, avem o varietate de proiecte acceptate, cum ar fi PDF Preview ImageImport Medium ArticlesRegEx Field ValidationFile System Switch, sau Activity.

Ne face plăcere să fim membri activi și să contribuim la cât mai multe evenimente. Până acum, am fost sponsori pentru 8 evenimente de tip DrupalCon și zeci de DrupalCamps. În 2018, vom sponsoriza DrupalCon Nashville și diverse DrupalCamp-uri cum ar fi DrupalCamp London 2018NGVikingsNERD Summit 2018, Drupal Camp Utah 2018, sau Frontend United.

Un moment special pentru noi în 2018 este Drupal HackCamp, un eveniment de tip Drupal Camp axat pe subiecte fierbinți precum securitatea, confidențialitatea, GDPR și autentificarea. Evenimentul se desfășoară la București în iunie 2018, iar Softescu este unul dintre principalii sponsori. Sunteți cu toții invitați să vă alăturați acestui eveniment special.

Pentru mai multe informații, consultați site-ul oficial Drupal HackCamp.

Developeri certificați ce aduc la viață orice proiect

Softescu are cea mai extinsă echipă de developeri certificați Acquia din România. Un mediu tânăr și proactiv, precum și un spațiu de lucru excelent, toate acestea fac din Softescu unul dintre cei mai buni angajatori din orașul nostru, dacă nu din România.

Cu aproape 10 ani de experiență în dezvoltare web, ne menținem agili prin învățarea constantă a celor mai bune practici din domeniu. Echipele noastre nu pretind că știu totul, dar puteți fi siguri că Softescu știe Drupal.

Manageri de proiect dedicați, developeri certificați Drupal (pe frontent, backend și site building), specialiști Angular, toți colaborează pentru a asigura servicii de top.

Cu un flux de lucru AGILE, toți clienții noștri au acces deplin la stadiul proiectelor lor, precum și la orele petrecute pentru îndeplinirea unor task-uri specifice, iar valoarea este oferită la sfârșitul fiecărui sprint.

Să nu uităm de dragele noastre colege

Softescu nu este o companie exclusiv bărbătească și nu există intenția de a deveni așa ceva. Suntem cu adevărat mândri de programatoarele noastre. Sunt adevărați profesioniști care se pot confrunta cu orice provocare, asigurând același nivel de calitate și profesionalism ca și colegii lor de sex masculin.

Unele fete din echipă sunt developeri certificați Acquia, iar altele sunt în poziții cheie din companie. Ca o scurtă statistică, echipa noastră este formată din:

  • 60% femei din departamentul de creație
  • 25% femei în general
  • 20% femei în echipa de development
  • 30% femei în managementul de proiect.

În anii următori, misiunea noastră este să încurajăm tot mai mulți programatori de sex feminin să aleagă o carieră în IT și/sau să ni se alăture.

Un birou modern pentru o echipă modernă

La început, lucram într-un birou, situat într-un parc industrial, la marginea orașului Bacău. Odată cu trecerea anilor și echipa devenind tot mai mare, am descoperit nevoia unui nou spațiu, mai aproape de centrul orașului.

La sfârșitul anului 2014, am decis să ne mutăm în centrul orașului Bacău, într-un spațiu mai modern, personalizat pentru nevoile unei echipe de programare. Am început cu un birou mai mic, care a compensat spațiul cu ingeniozitate, un spațiu de joacă și multe elemente interesante de design. Până la sfârșitul anului 2016, ne-am dublat în spațiu și în membri activi ai echipei.

Apoi, la sfârșitul anului 2017, am început să lucrăm la o a treia locație care va tripla spațiul de lucru. Pe lângă spațiile de lucru, noul birou biro include două săli de conferințe, o sală de jocuri cu fussball, darts și jocuri video retro, o bucătărie complet echipată și funcțională, dar și un lounge în aer liber. Am menționat că avem trei frigidere care sunt întotdeauna pline de diferite tipuri de sucuri, bere și cidru? Toate pentru confortul și bunăstarea membrilor echipei noastre.

Toate elementele de design au fost create special pentru a se potrivi identității vizuale Softescu, aducând la viață ideea customizare pe care o aplicăm și în dezvoltarea proiectelor noastre.

Planurile Softescu pentru perioada următoare

În timp ce nu avem un glob magic de cristal, putem anticipa o parte dintre pașii noștri viitori.

În 2018 vom face "lansarea" oficială a celei de a treia camere. De asemenea, planificăm o serie de evenimente pentru a sărbători cea de-a zecea aniversare.

Membrii echipei noastre vor continua să participe la evenimente din întreaga lume și aici menționăm DrupalCamp London, NgVikings (un eveniment Angular de data aceasta), DrupalCon Nashville 2018 și Frontend United. Cel mai important, o mare parte din echipa noastră va fi implicată în organizarea Drupal HackCamp 2018, un eveniment la care sunteți cu toții  invitați!

În următoarea perioadă, vom continua să fim cât mai activi în comunitatea Drupal, atât în ceea ce privește evenimentele, cât și pe parte de development.

Apoi, în următorii ani, Softescu va diversifica lista tehnologiilor utilizate. În timp ce Drupal va rămâne prima noastră dragoste, developerii noștri caută în mod constant cele mai bune soluții pentru orice tip de proiect.

În ceea ce privește developmentul, suntem implicați în căutarea celor mai potrivite soluții digitale. AGILE și integrarea continuă vor rămâne în centrul integrării, asigurând transparența și automatizarea completă a ciclului de dezvoltare.

Vom continua să fim activi pe plan local, încurajând tot mai mulți oameni să adopte o carieră în tech și development.

Vă mulțumim că ne-ați fost alături în toți acești ani. La Mulți Ani, Softescu!

Relevant pentru ...

Postează un comentariu