CAUTĂ

CELE MAI VIZUALIZATE ARTICOLE DIN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ

admin
28.05.2019

Pe 29 Mai 2019, ora 16 in Aula Facultății de Științe, Univ. "Vasile Alecsandri" din Bacău are loc cursul festiv si conferință de presă închidere proiect "Programare Orientată pe Obiecte în PHP și Drupal CMS".

Pe durata semestrului II, anul școlar 2018-2019, la Facultatea de Științe, Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacău s-a organizat pentru studenți proiectul - curs facultativ "Programare Orientată pe Obiecte în PHP și Drupal CMS". Proiectul s-a realizat la inițiativa companiei Softescu beneficiind de suportul Facultății de Științe, Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacău, prin rectorul Universității - Prof. Univ. Dr. Ing. Carol SCHNAKOVSZKY și decanul Facultății de Științe - Prof. Univ. Dr. Mihai TĂLMACIU.

Acest demers a avut rolul de a a susține formarea tinerilor programatori asigurând astfel un fundament pentru o mai bună integrare a lor pe piața muncii. Costurile generate de organizarea acestui proiect au fost suportate integral de compania Softescu. Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacău a furnizat sala pentru desfășurarea orelor de curs și a asigurat promovarea acestei inițiative în rândul studenților.

Înscrierile la curs s-au realizat în perioada 6 decembrie 2018 - 15 ianuarie 2019. Cursul s-a desfășurat în perioada Februarie - Aprilie 2019. Tematica de curs a abordat: conceptele fundamentale de dezvoltare web în PHP, programarea orientată pe obiecte în PHP, dezvoltarea unui site cu ajutorul unui CMS (Drupal).

S-au înscris în program un număr de 57 studenți interesați. Au participat un număr de 45 studenți, dintre care 26 studenți au avut o prezență de peste 70%.

Toți participanții cu o prezență de minim 70 % vor primi în cadrul cursului festiv  o diplomă de participare și un premiu surpriză din partea firmei Softescu. Cei dornici să-și verifice cunoștințele dobândite au parcurs o evaluarea teoretică și practică care s-a realizat în luna Mai 2019. Ei vor fi recompensați cu diplomă de absolvire a cursului unde vor fi trecute și cunoștințele pe care aceștia le-au dobândit.

Peste 1.000.000 de site-uri web folosesc Drupal. De altfel, Drupal este cel mai popular sistem de management conținut digital în rândul companiilor medii și foarte mari fiind folosit cu succes pentru gestionarea de siteuri și aplicații web complexe cu mii de vizitatori. Companii precum Tesla, Twitter, Nasdaq, Emmy Awards sau artiști precum Lady Gaga, Eric Clapton au paginile web realizate cu Drupal.

Softescu este o companie cu 100% capital romanesc cu sediul în Bacău. Softescu a fost înființată în anul 2008 și de peste 10 ani realizează proiecte IT pentru companii precum SealedAir, Nasdaq, Harvard Medical School, etc precum și instituții și organizații internaționale precum United Nations Volunteer sau World Trade Organization. În anul 2018, Softescu și-a deschis primul birou din afara țării în orașul New York, USA pentru a consolida prezența sa pe piața Americii de Nord. În 2019, Softescu a lansat la Seattle un nou start-up, OpenStory.io ce își propune să realizeze primul software dedicat editorilor de conținut pe platforme CMS gen Drupal, Wordpress, etc.

Relevant pentru ...

Postează un comentariu