CAUTĂ

CELE MAI VIZUALIZATE ARTICOLE DIN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ

DrupalHackcamp2018
madalina
02.12.2018

Calendarul Softescu a fost foarte bogat anul acesta în evenimente Drupal. Acum că anul se apropie de sfârșit, nu pot să nu mă gândesc la toate oportunitățile pe care mi le-a adus anul acesta. Acesta a fost anul în care am făcut multe lucruri “pentru prima dată” ca developer și ca participant al evenimentelor Drupal.

Drupal Camp London a fost primul eveniment la care am luat parte și a fost și primul meu eveniment internațional.

Aici am întâlnit aici oameni din comunitate pe care îi cunoșteam doar din articole și din contribuțiile aduse de către ei Drupalului. Pe perioada evenimentului am participat la multe sesiuni și am învățat multe lucruri interesante, ba chiar am fost inspirată să scriu un articol pe care îl puteți citi aici dacă sunteți interesați, cu precizarea că este un articol în engleză.

Cel de-al doilea eveniment al anului pentru mine a fost cel din București și anume, Drupal HackCamp. Acesta a fost evenimentul cu cele mai mari emoții pentru mine, dar pentru care am fost și cel mai entuziasmată și asta pentru că urmă să fiu conferențiar pentru prima oară. Eram îngrozită de momentul în care trebuia să vorbesc în fața oamenilor și în secret îmi doream ca majoritatea celor prezenți să participe la cealaltă sesiune care era în desfășurare. Dorința mea nu a funcționat și am avut sala plină și a fost chiar distractiv, mai ales la sfârșit când am realizat că se terminase și eu deja mă gândeam despre ce o să vorbesc data viitoare.

Drupal HackCamp a fost plin de informații valoroase. Atât de multe informații pe care am putut să le iau cu mine și să le aplic în proiectele mele. Am învățat despre licențe și drepturile de autor. Despre cum securitatea este o problema care ne privește pe toți și fiecare programator ar trebui să o abordeze. Am învățat despre proiectul OWASP Top 10 și cât de ușor putem da unui utilizator rău intenționat acces la websiteul nostru, dacă nu suntem atenți atunci când scriem cod.

Ultimul eveniment al anului la care am participat a fost Drupal Europe din Darmstadt. Acesta este cunoscut și ca evenimentul în care mi-am făcut curaj și am participat la sprinturi de cod. Mi-am dorit să iau parte la aceste sprinturi și să contribui și eu ceva încă de când am fost la Drupal Camp Londra, dar nu știam de unde să încep și aveam nevoie de cineva să mă ghideze.

Plus că este mult mai distractiv să te afli la o masă plină de oameni, toți contribuind la același proiect, ajutându-ne unii pe alții. La sfârșitul evenimentului am avut 3 contribuții care au ajuns în coreul Drupalului pentru proiectul Umami, ce e drept au fost niște contribuții mai mici, dar sunt mândră de ele indiferent. Acesta a fost momentul care mi-a trezit interesul unor contribuții viitoare, dorința de a da înapoi ceva comunității și poate chiar contribuind cu un modul mic, chiar dacă fac parte din echipa de Frontend.  

 

                                                       

Singurul mod în care puteam încheia un an atât de plin de evenimente? Păi luna aceasta am devenit certificată ca Drupal Developer. Au trecut câțiva ani de la ultima certificare și progresul este palpabil, pot vedea cât de multe am învățat de la toate proiectele pe Drupal 8 la care am avut șansa să lucrez.

 

                                                             

La sfârșitul anului nu post să spun decât că sunt fericită că am putut face atât de multe lucruri noi și sunt foarte recunoscătoare că fac parte dintr-o organizație care oferă astfel de oportunități care m-au ajutat să mă dezvolt ca programator.

Și dacă te gândești, anul nu s-a încheiat încă, mai am o luna la dispoziție în care se pot întâmpla multe lucruri.

 
 

Relevant pentru ...

Drupal, 2018, Drupal Camp, Drupal Europe

Postează un comentariu